Reiki

Reiki

Reiki is een pure en eenvoudige energetische Japanse helingsmethode die tegen het einde van de 19de eeuw is ontdekt door Dr. Mikao Usui. De Engelse naam van deze helingswijze is The Usui System of Reiki Healing. De Japanse naam is Usui Shiki Ryoho.

Als we Reiki opsplitsen in Rei (staat voor: spiritueel, universeel, allesomvattend en overal, heilig) en Ki (staat voor: (innerlijke) kracht, levensenergie, ook wel Chi of Prana genoemd), zouden we Reiki het beste kunnen omschrijven als universele/spirituele levensenergie.

Reiki is een prachtige liefdevolle manier om te helen op fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch/spiritueel niveau. De liefdevolle Reiki-energie wordt doorgegeven door handoplegging en doet wat voor iemand het beste is. De energie gaat naar de oorzaak van de blokkade en dat kan elk van deze vier niveaus betreffen of een combinatie ervan. Het kan verlichting bieden aan de klacht of de blokkade helemaal oplossen, zodat de levensenergie weer vrijelijk kan stromen.

Van 2018 tot en met 2020 heb ik bij ZoMa Opleidingen in Westervoort de opleiding tot Holistisch Therapeut en Reiki Master gevolgd en succesvol afgerond. Ik ben heel dankbaar dat ik mij nu Reiki Master mag noemen omdat ik aan den lijve heb ervaren wat Reiki voor je kan betekenen. Als ik Reiki ontvang, voel ik mijn buik helemaal opwarmen en een tinteling langzaam door mijn ledematen stromen. Op emotioneel niveau brengt het me rust en laat het mij emoties vanaf een soort helikopterview observeren. Door er van een afstand naar te kijken, kun je beter beoordelen wat er werkelijk aan de hand is. De Reiki energie heb ik ook ingezet om mijn eigen knie te helen. De reacties die ik terugkrijg van mijn cliënten is dat ze de liefdevolle warmte uit mijn handen in hun lichaam voelen trekken. Ze voelen zich meer bewust worden, ervaren ruimte, ontspanning en pijnverlichting.

Wanneer Reiki?

 • Bij fysieke klachten, zoals pijn, chronische aandoeningen, moeheid
 • Bij psychische klachten, zoals stress, angst, onrust, burn-out, slapeloosheid, depressie
 • Bij emotionele klachten, zoals onzekerheid, angst, verdriet/verwerking van traumatische ervaringen
 • Om het zelfgenezend vermogen van het lichaam te bevorderen en blokkades op te heffen
 • Als je een heerlijke energieboost kunt gebruiken
 • Bij behoefte aan bewustwording en het versterken van je intuïtie
 • Om je eigenwaarde te vergroten
 • Bij een zwangerschap om de aanstaande moeder en het ongeboren kind te ondersteunen
 • Een Reikibehandeling kan ook een mooi alternatief zijn voor diegenen die bijvoorbeeld niet van massages houden, maar wel diep willen ontspannen.

Wat kun je verwachten bij een Reikibehandeling?
De ruimte is aangenaam verwarmd als je binnenkomt en je hoort een rustgevend muziekje.
Tijdens een kopje thee of koffie nemen we kort het intakeformulier (of de voortgang ervan) door. Hierin worden eventuele klachten, medische geschiedenis en je wensen en verwachtingen besproken. Zo zorg ik ervoor dat je een behandeling krijgt die geheel op jou is afgestemd.

Je kunt je kleding gewoon aanhouden als je op de behandeltafel plaatsneemt. De Reiki-energie wordt doorgegeven door de handen op verschillende posities losjes op het lichaam te leggen en soms erboven te houden. De behandeling start in rugligging bij het hoofdeinde van de behandeltafel. Hier maak ik eerst contact door de handen losjes op je schouders te plaatsen. Vervolgens worden de handen licht over je ogen geplaatst. Elke Reikipositie wordt ongeveer 3 tot 4 minuten aangehouden, maar intuïtief voel ik aan of dit korter of langer nodig is. Hierna volgen de slapen, de oren, het achterhoofd, de hals, het borstbeen, de bovenbuik, de onderbuik, de heupen, de knieën, de enkels en de voeten. Vervolgens draai je je om in buikligging en volgen de handposities aan de achterzijde van het lichaam. Gemiddeld duurt de behandeling 60 minuten, exclusief de tijd voor de intake met een kopje thee; dus gemiddeld ben je 90 tot 110 minuten binnen.

Hoe de Reiki-energie wordt ervaren is voor iedereen verschillend. Sommigen voelen warmte, een pulserend gevoel, een ‘koude’ wind, beweging, ontspanning, loomheid, tintelingen, zien kleuren of krijgen inzichten door, terwijl anderen hiervan niets ervaren. Alles is goed. Reiki zorgt voor rust, ontspanning en evenwicht in lichaam, geest en ziel. Reiki draagt bij aan een positieve boost van je zelfvertrouwen en bevordert jouw zelfhelend en creërend vermogen.

Reiki en Edelstenen

De Reiki healing kan extra worden versterkt door het gebruik van edelstenen. Zo komen twee natuurlijke genezende krachten in een optimale behandeling bijeen. Tijdens de intake kun je aangeven als je hier interesse voor hebt en bepalen we samen wat je op dat moment nodig hebt, zoals:

 • Bergkristalpunten om het lichaam heen (een zogenaamd grid) ter hoogte van het hoofd, de schouders, de heupen, de knieën en de voeten. Een Rozenkwarts chakrastaaf op het hartchakra maakt de grid compleet. Hiermee versterk je je intuïtie en wordt je zelfliefde vergroot.
 • Edelstenen passend bij de chakra’s worden op het wortelchakra, het heiligbeenchakra, het zonnevlechtchakra, het hartchakra, het keelchakra, het derde oogchakra en het kruinchakra gelegd. In de handchakra’s wordt een bergkristalhart gelegd. Hiermee versterk je de energie van de chakra’s en harmoniseren de chakra’s.
 • Vier edelstenen (Bergkristal, Rozenkwarts, Amethist en Opaliet) met de Reikisymbolen worden op het lichaam gelegd. Hiermee versterk je het opheffen van blokkades zowel op fysiek niveau als ook op mentaal, emotioneel en energetisch/spiritueel niveau.

Reiki op afstand

Ook is Reiki op afstand mogelijk als iemand door bijvoorbeeld ziekte/koorts of vakantie niet in de gelegenheid is om naar de praktijk te komen of als tussentijdse ondersteuning. Net als bij een behandeling in de praktijk is er voor een behandeling op afstand toestemming nodig, dus boek deze behandeling uitsluitend voor jezelf.
Je kunt 30 minuten een Reiki healing in je eigen omgeving ontvangen, waar dan ook ter wereld, op een afgesproken liefst rustig moment, met daarna een terugkoppeling via WhatsApp, telefoon of per mail.

Na de behandeling is het belangrijk om extra water te drinken om de afvalstoffen die vrij komen zo snel mogelijk af te kunnen voeren. Er is namelijk een reiniging in gang gezet en deze blijft nog een aantal dagen doorwerken.

Reiki kan helpen bij het voorkomen van ziekten of bij het herstellen hiervan, maar is niet bedoeld als een vervanging van de reguliere geneeskunde. Reiki kan heel goed naast bestaande reguliere of complementaire behandelingen worden toegepast.
Reiki is ook geschikt voor kinderen.

Reiki en Zwangerschap

Een Reikibehandeling is een fijne en mooie manier om de aanstaande moeder en het ongeboren kind te ondersteunen. Lees hier verder onder het kopje Zwangerschapsmassage.

Tarief Reiki Duur Prijs
– gehele lichaam
– op afstand
60 min.
30 min.
€ 50,00
€ 30,00