hotstone-massage

Hotstone-massage

Een Hotstonemassage is een fascinerende interactie tussen massage, werken met energie en de weldadige werking van warme afgeronde basaltstenen. Basalt is een hard ijzerhoudend, vulkanisch gesteente met een hoge dichtheid, waardoor zij de warmte lang en goed kan vasthouden. Het masseren met tot 45°C verhitte stenen maakt de spieren los en ontspant ze, bevordert de doorbloeding en de warmtehuishouding in het lichaam evenals de afvoer van afvalstoffen. Tevens worden de orgaanfuncties gestimuleerd, de geest tot rust gebracht en wordt het immuunsysteem versterkt. Kortom een warme en rustgevende behandeling die het lichaam weer in balans kan brengen!

Deze massagevorm is bijzonder geschikt voor mensen die last hebben van een of meerdere van de onderstaande klachten.
– Spanningen
– Stress
– Spierproblemen
– Spijsverteringsproblemen
– Gewrichtsklachten
– Hoofdpijn
– Nek- en rugklachten
– Zenuwpijn
– Fybromyalgie en reuma (niet in ontstekingsfase)
– Slechte doorbloeding

Wat kunt u verwachten bij deze massage?
De kamer is aangenaam verwarmd als u binnenkomt en u hoort een rustgevend muziekje.
Tijdens een kopje thee of koffie nemen we kort het intakeformulier (of de voortgang ervan) door. Hierin worden eventuele klachten, medische geschiedenis en uw wensen en verwachtingen besproken. Zo zorg ik ervoor dat u een behandeling krijgt die geheel op u is afgestemd. Nadat u zich heeft uitgekleed, gaat u in uw slip op de massagetafel liggen en wordt u afgedekt met schone badlakens.

De basaltstenen worden ondertussen ‘au bain-marie opgewarmd’ (met een heater) tot een ideale temperatuur van rond de 45 graden en worden na iedere behandeling zorgvuldig schoongemaakt en gedroogd.
De warme basaltstenen worden eerst op uw lichaam geplaatst om hun warmte in de onderliggende weefsels te verspreiden. Hierbij voelt u de ontspanning toenemen. Vervolgens wordt er warme massageolie op uw lichaam aangebracht om de stenen goed te laten glijden over de huid. De massage bestaat voornamelijk uit lange rustige en cirkelvormige strijkingen.
Tevens worden vormen van knedende bewegingen gemaakt als ook massage met de blote hand. Door de combinatie van warmte, beweging (thermodynamica) en druk is het mogelijk om dieper in het spierweefsel te komen wat de massage veel effectiever maakt. Het heeft een diep ontspannende werking.

Tarief Hotstone-massage Duur Prijs
– Hotstone-massage voor achterzijde lichaam
– Hotstone-massage voor gehele lichaam
60 min.
90 min.
€ 55,00
€ 70,00

Goed om te weten
Indien de buitentemperatuur 25 graden of hoger is, geef ik géén hotstone-massage. Bij een te hoge temperatuur krijgt het lichaam namelijk niet de kans de opgenomen warmte kwijt te raken, wat kan leiden tot hoofdpijn of misselijkheid.