Klankschaalmassage

Klankschaalmassage 

Een klankschaalmassage helpt mensen om zich mee te laten voeren op een innerlijke reis. De aandacht wordt naar binnen gericht waardoor lichaam, geest en ziel uitgenodigd worden om helemaal tot rust te komen. Energieblokkades kunnen worden opgeheven en mensen raken in een meditatieve staat (klankschalen brengen je in contact met de stilte in jezelf). Het leidt tot het verminderen van stress, het verhogen van levensvreugde, betere zelfacceptatie en het bevordert de creativiteit. Over mensen die een klankmassage ondergaan zal een compleet gevoel van welbevinden neerdalen. Allemaal goede redenen om een klankschaalmassage te boeken!

Tijdens de klankschaalmassage maak ik gebruik van een Tibetaanse klankschaal, een zachte klopper, een wrijfstok en een koshi. De zachte aanslag van de klankschaal zorgt voor een intense klank en trillingen. Doordat ons lichaam voor circa 65% uit water bestaat, worden de trillingen prachtig door heel het lichaam heen geleid. Hierdoor ontstaat als het ware een innerlijke massage (tot op celniveau) die zorgt voor een algehele diepe ontspanning. Daarnaast wordt ook het aura versterkt. Ook komen er vaak emoties los of worden er herinneringen opgeroepen. Door de klankvibraties worden alle lichaamscellen op een fijne en subtiele manier ontdaan van eventuele blokkades, worden er afvalstoffen losgemaakt en afgevoerd en de oorspronkelijke harmonie hersteld. Hierdoor kom je weer in contact met je lichaam en voel je je na afloop als herboren, vol nieuwe energie! De trillingen werken lang, soms wel enige dagen, door in ons lichaam, en stellen ons in staat om beter in balans te komen en het zelfgenezend vermogen van het lichaam te versterken.

Wat kun je verwachten bij de klankschaalmassage?
De kamer is aangenaam verwarmd als je binnenkomt en je hoort een rustgevend muziekje.
Tijdens een kopje thee of koffie nemen we kort het intakeformulier (of de voortgang ervan) door. Hierin worden eventuele klachten, medische geschiedenis en je wensen en verwachtingen besproken. Zo zorg ik ervoor dat je een behandeling krijgt die geheel op jou persoonlijk is afgestemd. Ook laat ik je alvast aan je handen voelen hoe de trillingen van de klankschaal aanvoelen.

Deze vorm van massage wordt over de kleding heen gegeven. Het enige wat je uit hoeft te doen zijn je schoenen en eventueel een broekriem of sieraden, die mogelijk teveel met de klankschaal kunnen gaan resoneren. Ik adviseer je om gemakkelijk zittende kleding te dragen. Bij behoefte krijg je een deken of doek over je heen wat beschermend aanvoelt. De klankschalen worden op of naast je lichaam gezet en rustig aangeslagen met een klopper op zowel de achter- als voorzijde van je lichaam. Je neemt eerst in buikligging plaats op de behandeltafel waarna de aangeslagen klankschaal op je voeten wordt geplaatst. De klankschaal zal ik meermalen aanslaan en verplaatsen over benen, heupen, rug, schouders en armen. Je ligt ontspannen met je ogen dicht en voelt de trilling van de klankschaal door je hele lichaam gaan. Het enige wat je hoeft te doen, is ontspannen en de heerlijke klanken en trillingen op je in te laten werken. Na ongeveer 30 minuten word je verzocht om je om te draaien op je rug en zal ik op verschillende punten op je benen, buik en borst de klankschaal plaatsen. De sessie wordt afgesloten met de warme pure klanken van een koshi (windchime). De hoge toon van de tingsha’s brengt je weer terug in het hier en nu en heeft een helend effect op het aura.
Gemiddeld duurt de behandeling 60 minuten, exclusief de tijd voor de intake met een kopje thee; dus gemiddeld ben je 90 tot 110 minuten binnen.

Reiki
De klankschaalmassage is uit te breiden met Reiki en zal ongeveer 90 minuten duren. Informatie over Reiki en wat het met je doet, vind je hier. De behandeling zal starten met de klankschaalmassage. Hierna volgt de Reikibehandeling en wordt er afgesloten met de koshi. Met zijn pure klanken heeft de koshi een helende werking op het emotionele niveau en je hart. Vooral als je iets hebt losgelaten en een leegte ervaart, kan de koshi helend werken.

Tarief Klankschaalmassage Duur Prijs
– gehele lichaam
– in combinatie met Reiki
60 min.
90 min.
€ 55,00
€ 70,00

Goed om te weten
Het is aan te bevelen tenminste een uur voor de behandeling niets meer te eten en na de behandeling veel water te drinken.
Hoewel het gebruik van klankschalen over het algemeen niet schadelijk kan zijn, is een klankschaalmassage af te raden bij trombose, een pacemaker, een implanteerbare Cardioverter Defibrillator (ICD), epilepsie, psychoses, hoge bloeddruk, spataderen en in de eerste 3 maanden van een zwangerschap. De trillingen die door de klankschalen worden veroorzaakt zijn intens en voor een gezond mens geen enkel probleem. Metaal verwerkt in een pacemaker of ICD, kan gaan meetrillen en schade veroorzaken. Dit geldt ook voor het metaal dat gebruikt is bij herstel of versteviging van botbreuken.