kruidenstempel-massage

Kruidenstempel-massage

De Thaise Kruidenstempelmassage is een massage met warme kruidenstempels. Dit zijn buideltjes gevuld met kruiden die reinigende, activerende en ontspannende eigenschappen bevatten, met een helende werking. Behalve een zuiveringsbehandeling voor de huid, is dit ook een zeer ontspannende massage, dankzij de toegevoegde warmte van de stempels en de heerlijke geuren die de kruiden verspreiden. De massage met de warme en vochtige kruidenstempels bevordert de doorbloeding, activeert de stofwisseling, geeft verlichting aan vermoeide en stijve spieren, werkt aderwand verstevigend, maakt onderliggende blokkades vrij zodat de energie weer kan stromen, bevordert het afvoeren van afvalstoffen en heeft een reinigend effect op de organen. Naast ontspanning dient kruidenstempelmassage ook als hulp voor stressvolle momenten en wijst de weg naar innerlijke balans. Een kruidenstempelmassage is ideaal voor wie gespannen, moe of lusteloos is.

Wat kunt u verwachten bij deze massage?
De kamer is aangenaam verwarmd als u binnenkomt en u hoort een rustgevend muziekje. Tijdens een kopje thee of koffie nemen we kort het intakeformulier (of de voortgang ervan) door. Hierin worden eventuele klachten, medische geschiedenis en uw wensen en verwachtingen besproken. Zo zorg ik ervoor dat u een behandeling krijgt die geheel op u is afgestemd. Nadat u zich heeft uitgekleed, gaat u in uw slip op de massagetafel liggen en wordt u afgedekt met schone badlakens.

De ongebruikte kruidenstempels worden ondertussen in een stoompan tot ongeveer 45 graden Celsius opgewarmd. Eerst wordt er een warm kompres op de rug gelegd om de poriën te laten openen. Vervolgens wordt de achterzijde van uw lichaam gescrubd met olie op basis van mineralen en zouten uit de Dode Zee. Het reinigt de huid en ontdoet deze van dode huidcellen en oneffenheden. Tevens stimuleert het de doorbloeding van de huid. Nu is het tijd voor de warme kruidenstempels. Hiermee wordt het lichaam ‘gestempeld’ en gemasseerd, zodat de helende effecten van de warme kruiden tot diep in de onderliggende weefsels kunnen trekken (zelfs tot in de organen). Terwijl de stempels tussendoor worden opgewarmd, wordt met de hand en warme massageolie gemasseerd. Een heerlijke ervaring met een diep ontspannende werking!

Tarief Kruidenstempel-massage Duur Prijs
– Kruidenstempel-massage voor achterzijde lichaam
– Kruidenstempel-massage voor gehele lichaam
60 min.
90 min.
€ 60,00
€ 75,00

Goed om te weten:
In de stempels zitten gemalen kruiden (zonder toevoeging van bleekmakers) volgens het recept van WAT PHO (de beroemdste massageschool van Thailand), De stempels hebben de goedkeuring van het ministerie van gezondheid in Thailand.
De kruidenmix bestaat o.a. uit: Kampher, Alpina officinarum (galangal), Gember/Zingeber, Kaffir Limoen, Citroen Gras, Patchouli, Eucalyptus.

Na de massage is het van belang om water te drinken voor het afvoeren van de vrijgekomen afvalstoffen in het lichaam. De gebruikte kruidenstempels kunt u, als u dat wilt, mee naar huis nemen.