Holistische therapie

Holistische therapie

Het leven is niet altijd even makkelijk. Iedereen vindt wel eens ‘grote keien’ op zijn levenspad. Het is aan jou om te beslissen of je met deze keien een muurtje om je heen bouwt of hier een brug van bouwt.
Wanneer er emoties of denkpatronen in ons leven zijn waarvan we ons niet bewust zijn, bijvoorbeeld onverwerkt verdriet of een grote boosheid die we niet zien of erkennen, dan gaat deze energie op een plek ergens in je lichaam vast zitten. En het zijn precies deze plekken die ons lichamelijk functioneren verstoren en leiden tot fysieke klachten of zelfs een burn-out.

Luisteren naar je lichaam is een goede richtlijn om te ervaren of het goed met je gaat. Soms zijn we te druk om alle ballen in de lucht te houden en is er nauwelijks tijd om aandacht aan lichamelijke ongemakken te besteden. Een mooie quote vind ik:

‘Als je lichaam fluistert, is dat een hint. Het wil dat je luistert, voordat het schreeuwen begint’.

Klachten kunnen groot worden als we er geen aandacht aan besteden. Met andere woorden, ziekte of pijn dwingt je eigenlijk tot zelfonderzoek. Je kunt het zien als een waardevol signaal dat je bewustzijn door de disbalans zal vergroten en je helpt om innerlijk te groeien.

Soms is het makkelijker als iemand jou helpt bij het contact leggen met je lichaam, zodat je erop gaat vertrouwen dat je diep in jezelf kunt vinden wat je nodig hebt. Ik kan je daarbij helpen met een holistische behandeling. Holistisch houdt in dat ik zowel op fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch als spiritueel niveau jouw klacht of hulpvraag ga onderzoeken om samen tot de kern te komen. Holistisch komt van het Griekse woord ‘Holos’ dat ‘heelheid’ betekent. Ik kijk dus naar jou als mens in zijn geheel (lichaam, geest en ziel). Door samen naar jouw patronen en overlevingsmechanismen te kijken, volgt de bewustwording waar je eventuele boosheid of verdriet vandaan komt en kun je deze erkennen en loslaten om te helen. Je voelt dan ruimte ontstaan, ervaart meer innerlijke rust om weer te leven vanuit je ware essentie(kern).

Wat kun je verwachten bij een Holistisch consult?
De ruimte is aangenaam verwarmd als je binnenkomt en je hoort een rustgevend muziekje. 
Tijdens een kopje thee nemen we het intakeformulier door. Hierin komen vragen naar voren op fysiek niveau (zoals b.v. rugpijn, hoofdpijn, vermoeidheid, burn-out), emotioneel niveau (zoals b.v. angst, verdriet, onzekerheid, relatieproblemen), mentaal niveau (zoals b.v. stress, depressie, angst, negatieve gedachten, piekeren), en op energetisch/spiritueel niveau (zoals b.v. hooggevoeligheid (HSP), behoefte aan bewustwording, energieverlies). Na de uitgebreide intake waarin we jouw hulpvraag definiëren, gaan we samen aan de slag.

Hierbij zal ik intuïtief gebruik maken van een van de volgende technieken:

  • Energiebehandeling met de klankschaal, Reiki en koshi (zie ook de informatiepagina over Reiki)
  • Energiebehandeling met Reiki en edelstenen en/of remedies
  • Sedona-release (is een loslaatmethodiek voor onverwerkte emoties)
  • EFT (Emotional Freedom Techniques) (bestaat uit het kloppen op een aantal meridiaanpunten op je gezicht en romp om jezelf te bevrijden van klachten als reactie op stress en onopgeloste negatieve emoties)
  • MIR-methode (Mentale en Intuïtieve Reset) (een helingsmethode van 9 stappen ontwikkeld door Mireille Mettes bedoeld voor mensen met emotionele en lichamelijke klachten)
  • Aardingsoefeningen (gronden, contact maken met Moeder aarde om alle spanningen van je af te laten glijden)
  • Visualisatie (ook wel mentale oefening) is een krachtige techniek waarmee je zelf je klachten te lijf kunt gaan.
  • Schaalwandelen met gebruik van vilten matjes, remedies, edelstenen, Reiki, orakelkaarten om van matje naar matje te kijken wat je nodig hebt om jouw hulpvraag te realiseren.
  • Systemisch werk, opstellingen met gebruik van edelstenen, om onbewuste patronen zichtbaar te maken.

Je kunt je kleding gewoon aanhouden en neemt al naar gelang de behandeling plaats op een stoel of de behandeltafel. Bij een holistisch consult richten we ons op de oorzaak van de blokkade en meer bewustwording. Het verlicht en verzacht jouw pijn, geeft ontspanning en innerlijke rust, geeft je inzichten en brengt je weer in balans.

Tarief Holistisch consult Duur Prijs
– Mens als geheel  90 min. € 70,00