tyro achtergrond info

Tyro producten – info

De producten van TYRO cosmetica zijn ontwikkeld door Dr. A. Molenaar, een internationaal befaamd plastisch chirurg. Na vele jaren actief te zijn geweest binnen de plastische- en esthetische chirurgie besloot hij zijn vakkennis en ervaring aan te wenden voor de ontwikkeling van een complete huidverzorgingslijn, die volledig voorziet in alle voedingsstoffen waar de huid om vraagt. Geïnspireerd door verzoeken van vele patiënten heeft hij, in nauwe samenwerking met zijn echtgenote en tevens assistente Antoinette Molenaar, begin jaren negentig de uitgebreide en uitgebalanceerde cosmetica lijn van TYRO, op basis van hoogwaardige werkzame stoffen, ontwikkeld.
Als uitgangspunt voor zijn vinding dat geen huid zo mooi is en in zo’n perfecte conditie verkeert als die van een pasgeboren baby. Het amnionvocht waarin de baby negen maanden heeft doorgebracht, bestaat uit beschermende stoffen die de huid zacht en gezond maken. Tijdens zijn onderzoek naar de samenstelling van het vruchtwater constateerde Dr. Molenaar dat deze amnionvloeistof uit een lichte zoutoplossing, oliën, vetten en vitaminen bestaat. Bovendien ontdekte hij dat deze zuurgraad, ofwel pH-waarde van de amnionvloeistof neutraal waren. Met deze gegevens in zijn achterhoofd creëerde Dr. Molenaar zijn cosmeticalijn. In 1990 waren de eerste zes huidverzorgingsproducten klaar, waarvan hij twee recepturen al in New York, waar hij zijn opleiding volgende onder leiding van Prof. J.M. Converse, gebruikte. Vitamine E was volgens hem erg belangrijk voor de huid. Vitamine E is een anti- verouderingsvitamine, verbetert de doorbloeding, heft stuwingen in de haarvaatjes op en verbetert hun conditie. Vitamine E/Selenium vindt u terug in elke verpakking van TYRO Cosmetica.

In de loop van de jaren daarop ontwikkelde hij steeds weer nieuwe producten met als resultaat een lijn huidverzorgingsproducten met een uitgebalanceerde samenstelling van hoogwaardige werkzame stoffen. TYRO is een revolutionair en effectief huidverjongings- en verzorgingsprogramma, met hooggedoseerde werkstoffen die werkzaam zijn voor o.a.: Rimpeltjes, lijntjes, zonbeschadigde huid, verslapping, slecht doorbloedde huid, oudere huid, grove structuur, onzuivere huid en de droge/vochtarme huid.