hammam-massage

Hammam-massage

Hammam-massage is een verwenmassage met tal van aspecten uit de Turkse/Arabische Hammam. Het traditionele besprenkelen met water en de warme marmeren tafel worden in deze massage vervangen door warme (kruiden)stoomkompressen en warme handdoeken om op te liggen. Na een lichaamsscrub wordt u ingesmeerd met een weldadige laag romig schuim van pure olijfoliezeep De Hammam-massage is een sensatie voor lichaam en geest en u voelt zich na afloop heerlijk fris en schoon! Daarbij gaat het niet alleen om het reinigen van het lichaam, maar ook om een feest voor de zintuigen; warmte, vochtigheid, schuim, geur en aanraking leiden tot een gevoel van algehele lichamelijke en geestelijke ontspanning.

Het arrangement bestaat uit:
• Ontvangst met een glaasje Turkse appelthee of verse muntthee
• een scrubbehandeling met olie op basis van mineralen en zouten uit de Dode Zee
• een inzeping met een weldadige laag romig schuim van pure olijfoliezeep
• een ghassoul klei-pakking op de rug
• een kwartier relaxen in de infrarood sauna
• een ontspanningsmassage met warme amandelolie

Wat kunt u verwachten bij deze massage?
De kamer is aangenaam verwarmd als u binnenkomt en u hoort een rustgevend muziekje.
Tijdens een glaasje Turkse thee/muntthee nemen we kort het intakeformulier (of de voortgang ervan) door. Hierin worden eventuele klachten, medische geschiedenis en uw wensen en verwachtingen besproken. Zo zorg ik ervoor dat u een behandeling krijgt die geheel op u is afgestemd. Nadat u zich heeft uitgekleed, gaat u in uw slip op de massagetafel liggen en wordt u afgedekt met schone badlakens.

Eerst wordt er een warm kompres op de rug gelegd en daarna gescrubd met olie op basis van mineralen en zouten uit de Dode Zee. Na het afnemen met warme kompressen volgt een massage met een speciale Turkse scrubwashand. Het reinigt de huid en ontdoet deze van dode huidcellen en oneffenheden. Tevens stimuleert het de doorbloeding van de huid..
Vervolgens wordt het lichaam heerlijk ingezeept volgens de Hammam traditie met romige olijfzeep , die wordt “opgeschuimd” in een speciale zeepzak, waarna het lichaam heerlijk wordt gemasseerd en gesponst met een natuur spons.

De ghassoul klei-pakking is een natuurlijk lichaamsverzorgingsmiddel van klei/lava aarde uit de Moulouya vallei in Marocco. Ghassoul absorbeert en heeft een verzepende werking op de vetzuren en andere vervuiling. Het is zeepvrij en ideaal voor gebruik in plaats van shampoo, zeep, douchegel of bodylotion. De ghassoul wordt vermengd met water en aangebracht op de rug zodat het de talgproductie neutraliseert. Het zuivert, ontspant, verkwikt en slankt het lichaam natuurlijk af. Doordat niet de gehele sebum film wordt weggenomen blijft de biologische balans behouden. De rug wordt hierna afgedekt met folie. De pakking is zeer aangenaam en de zuiverende en ontspannende bestanddelen kunnen hun werk doen terwijl u ontspant in de infrarood sauna. De pakking wordt verwijderd met heerlijke warme kompressen. Vervolgens wordt de achterzijde van uw lichaam gemasseerd met heerlijke warme amandelolie, Na de behandeling is de huid glad, schoon en onweerstaanbaar zacht. Een onvergetelijke ervaring deze hammam belevenis!

Tarief Hammam-massage Duur Prijs
– Hammam-arrangement voor achterzijde lichaam
– Hammam-arrangement voor gehele lichaam
 90 min.
120 min.
€ 60,00
€ 70,00

Goed om te weten:
De Hammam massage is een natte massage; daarom raad ik u aan een extra set ondergoed mee te nemen.